Leegstand

Deze werkgroep houdt zich vooral bezig met de vele lege panden die er zijn in ons dorp. Lege panden die een verloederd beeld achterlaten en die het woongenot niet ten goede komt. Ons dorp moet er mooi en verzorgd uitzien, dat is ons uitgangspunt. We kennen hier allemaal wel voorbeelden van. We zien op dit moment al dat een aantal van deze panden worden opgeknapt en we ervaren gelijk een mooier straatbeeld. Een paar voorbeelden hiervan zijn het voormalig Arbeidsbureau op de Haven wat op dit moment helemaal wordt vernieuwd.

En de voormalige bank op de Markt wat nu een appartementencomplex is en de woningen ernaast zijn ook al bewoond. Een ware aanwinst voor het dorp. Maar we zijn er nog niet. Er moet nog veel gebeuren en er zijn ook al mooie ontwikkelingen te noemen. Met name Smerdiek-West is volop in ontwikkeling.  Stadlander, gemeente Tholen en Bouwgroep De Nijs-Stoffers investeren samen in de wijkvernieuwing van Smerdiek-West.  Ook de beide basisscholen worden meegenomen in de nieuwe ontwikkeling.

Verder zien we in het dorp de ontwikkeling van appartementen op de hoek Westvest –  Achter ’t Bos. Waar dat jarenlang een rommelige aanblik was, is dat nu ook aan het veranderen en wordt deze locatie een verrijking om vanaf de Haven zo verder de wijk daarachter in te rijden. Het beeld wordt aangenamer.